Opskrifter

Måger i karry – opskrift fra 1942


Hakket løg brunes i en gryde, hvorefter kødet fra 4 rensede måger drysses med karry og brunes. Spæd op med kraftig bouillon. Kog det ind, spæd atter op.
Når kødet er mørt, jævnes retten med fløde og et par æggeblommer og krydres yderligere med karry. Anrettes smukt på et fad og serveres med kartoffelmos uden mælk.

———————————————————-

Måger på min egen maner – 1942


4 rengjorte mågebryster lægges i eddikevand og derefter i en marinade af rødvin og lidt olie, hvori der er kommet 1 knust laurbærblad, 1 timianstilk, persille og lidt tørret fennikel, peberkorn og 1 fed hvidløg. Mågebrysterne trækker et døgn. Tages op, tørres af. I en gryde brunes 100 g røgede flæsketerninger, derefter mågebrysterne. Spæd op med den siede lage. Når mågerne er næsten møre, kommes 150 g halverede champignons i. (Hvis der ikke havde været krig, skulle der også have været nogle afsaltede og skrællede grønne oliven i.) Serveres smukt på fad. Kartoffelmos uden mælk passer til.

————————————————————-

Mågeret


Ingredienser:
3-6 måger
4-5 skiver bacon
1 spsk. olie
1 spsk. salt
1 tsk. karry
1 løg
75 gram hvedemel
1 1/2 l. vand eller suppe
Sådan gør du:
Mågerne gøres i stand, vaskes, tørres og deles på langs.
Bacon skæres i terninger og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg – det må ikke brune.
Melet kommes i – og eventuelt lidt mere fedtstof, så der er nok til at opsuge melet. Suppen piskes i, og sovsen koger langsomt i 10 minutter.
Mågerne kommes i sovsen, og gryden stilles på lille blus.
Fuglene koges møre, smages til og serveres med ris.
Tip:
Mågerne kan koges halvt møre i rent vand, og færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene.

Sådan gør du:
Mågerne gøres i stand, vaskes, tørres og deles på langs.
Bacon skæres i terninger og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg – det må ikke brune.
Melet kommes i – og eventuelt lidt mere fedtstof, så der er nok til at opsuge melet. Suppen piskes i, og sovsen koger langsomt i 10 minutter

————————————————

Man spiser da måger!

Til fire personer skal bruges:

2-3 måger

Man kan selvfølgelig krydre efter smag, men det er udmærket med blot peber og salt

Til stegningen: 3 spisekefulde olie

Ca 3/4 liter suppe/vand

1 dl mel og 2,5 dl fløde til sovsen

Et friskt pust er et par skefulde ribsgele i sovsen – og gerne lidt til serveringen også.

———————————————-

De vilde fugle

ikke alle kan lide vilde fugle og deres lidt trannede smag – andre synes, det er et herligt “krydderi”. Især ældre måger kan godt være lidt trannede, men det er der råd for: Man kan flå dem. De skal vaskes grundigt, og vil man anvende kråse og hjerte, må disse også udvandes godt.

Man kan enten skære brysterne af og nøjes med at udnytte dem, eller man kan vælge at stege mågerne hele. Hvis man yderligere vil af med en evt. tranduft, kan man fylde bugen med rå, skrællede kartofler – de suger en del smag, men også salt. Husk det ved tilsmagningen af sovsen.

Et ekstra pift kan også være at vikle bacon eller fersk flæsk omkring mågerne inden bruningen.

Stegningen:

Olien varmes og mågerne brunes på allesider.

Herefter steges de med vandet/suppen ved svag varme i 5-6 kvarter.

Mågerne tages op og skyen sies over i en anden gryde til sovs.

Mågerne brunes evt. en ekstra gang i smør inden serveringen.

Sovs:

Mel og fløde piskes og hældes i den kogende sky, og mens den langsomt koger ind, smages til med ribsgele.

Servering:

Kartofler, kogte grøntsager og/eller råkost serveres til. Mågerne kan overhældes med sovsen eller serveres fra fad.

————————————————

Måge med karry og ris

Ingredienser:

3-6 måger

4-5 skiver bacon

1 spsk. olie

1 spsk. salt

1 tsk. karry

1 løg

75 gram hvedemel

1 1/2 l. vand eller suppe

Sådan gør du:

Mågerne gøres i stand, vaskes, tørres og deles på langs.

Bacon skæres i terninger og ristes ved lille blus sammen med karry og hakket løg – det må ikke brune.

Melet kommes i – og eventuelt lidt mere fedtstof, så der er nok til at opsuge melet. Suppen piskes i, og sovsen koger langsomt i 10 minutter.

Mågerne kommes i sovsen, og gryden stilles på lille blus.

Fuglene koges møre, smages til og serveres med ris.

Mågerne kan koges halvt møre i rent vand, og færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene

Mågerne kommes i sovsen, og gryden stilles på lille blus.
Fuglene koges møre, smages til og serveres med ris.å

Mågerne kan koges halvt møre i rent vand, og færdigkoges i sovsen, som så baseres på suppen fra fuglene.